16 نکته برای ایمن سازی حساب های Google، Gmail و YouTube

زمان مطالعه: 6 دقیقه

 

در این راهنما، نکات مهمی را برای کمک به ایمن کردن حساب‌های Gmail، یوتیوب و سایر حساب‌های Google، حفظ امنیت اطلاعات شخصی‌تان تا حد امکان، بررسی می‌کنیم.

 

حساب گوگل خود را ایمن کنیدحساب گوگل خود را ایمن کنید

حساب Google شما برای ورود به سرویس‌های متعلق به Google مانند Gmail، Drive، Photos، Docs، Sheets و غیره استفاده می‌شود. ممکن است صورت‌حساب‌های بانکی، گزارش‌های هزینه، فایل‌های خصوصی، عکس‌ها، ویدیوها، نسخه‌های پشتیبان دستگاه و موارد دیگر را داشته باشید. روی اینها ذخیره می شود

علاوه بر این، بیشتر ما از آدرس ایمیل جیمیل خود برای ایجاد حساب در فیس بوک، توییتر، و جاهای دیگر استفاده می کنیم. این ایمیل همچنین برای بازنشانی رمز عبور فراموش شده استفاده می شود.

به این دلایل، ایمن کردن حساب Google شما از اهمیت بالایی برخوردار است.

1. از قفل دستگاه قوی روی گوشی و رایانه خود استفاده کنید

رمز عبور دستگاه شما اولین خط دفاعی برای ایمن سازی تمام حساب ها و داده های شما است. بنابراین، مطمئن شوید که یک رمز عبور الفبایی عددی قوی در iPhone، ، تلفن اندروید یا رایانه خود تنظیم کرده اید.

2. همیشه در دستگاه های دیگر از سیستم خارج شوید

اگر در جایی که باید در دستگاه دیگری مانند یک دوست، کافه سایبری یا کتابخانه عمومی به حساب Google خود وارد شوید، نیاز دارید، سعی کنید در برگه مرورگر خصوصی/ناشناس به حساب خود وارد شوید. پس از اتمام کار، به یاد داشته باشید که از سیستم خارج شوید یا کل داده های مرورگر وب را پاک کنید.

3. احراز هویت دو مرحله ای را روشن کنید

این یکی از مهمترین مراحل برای ایمن سازی حساب گوگل شماست. هنگامی که احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) را روشن کردید، پس از وارد کردن رمز عبور صحیح، باید دوباره با یک اعلان روی تلفن خود یا یک کد احراز هویت کنید. بنابراین، حتی اگر شخصی رمز عبور گوگل شما را بداند، نمی تواند وارد سیستم شود و از داده های شما سوء استفاده کند، زیرا 2FA از آن جلوگیری می کند.

در اینجا نحوه تنظیم احراز هویت دو مرحله ای برای حساب Google خود آورده شده است.

  1. از تنظیمات حساب Google در myaccount.google.com دیدن کنید و اگر قبلاً وارد نشده اید وارد شوید. همچنین می توانید ضربه بزنید تصویر پروفایل شما در برنامه جیمیل و انتخاب کنید حساب Google خود را مدیریت کنید.
  2. انتخاب کنید امنیت.
  3. اکنون، ضربه بزنید تایید 2 مرحله ای و آن را با استفاده از یک برنامه احراز هویت، شماره تلفن و غیره تنظیم کنید. این فرآیند مشابه راه اندازی 2FA برای سرویس های دیگری مانند توییتر است. در حین انجام این کار، به یاد داشته باشید که آن را ذخیره کنید کدهای پشتیبان و آنها را در جایی امن نگه دارید. اگر روش‌های تأیید دو مرحله‌ای اولیه شما، مانند شماره تلفن یا تلفن همراه، غیرقابل دسترسی باشند، مفید خواهند بود.
شاید این مقاله را هم دوست داشته باشید :  6 بهترین تبلت آموزشی برای کودکان نوپا و کودکان

تأیید صحت 2 مرحله ای در تنظیمات حساب Googleتأیید صحت 2 مرحله ای در تنظیمات حساب Google

4. مطمئن شوید که ایمیل پشتیبان درست و شماره تلفن اضافه شده است

نکته مهم دیگری که باید بررسی کنید این است که یک آدرس ایمیل و شماره تلفن فعال را به عنوان پشتیبان برای حساب Google خود اضافه کرده اید. این تضمین می‌کند که اگر رمز عبور خود را فراموش کنید، Google می‌تواند از طریق این آدرس‌های ایمیل یا شماره تلفن اضافه شده با شما تماس بگیرد و به شما کمک کند تا دوباره به حساب خود دسترسی پیدا کنید.

برای بررسی این، به تنظیمات اکانت گوگل > اطلاعات شخصی و به روز رسانی کنید اطلاعات تماس بخش.

اطلاعات تماس را در تنظیمات حساب Google به‌روزرسانی کنیداطلاعات تماس را در تنظیمات حساب Google به‌روزرسانی کنید

5. در گوشی خود وارد برنامه Gmail شوید

حتی اگر به ندرت از یکی از حساب‌های Google خود استفاده می‌کنید، توصیه می‌کنم آن را در برنامه Gmail در آیفون، آی‌پد یا تلفن اندرویدی خود به سیستم وارد کنید. اگر گذرواژه حساب خود را گم کنید، Google می‌تواند به راحتی درخواستی را در داخل برنامه Gmail نشان دهد یا ایمیلی برای کمک به بازیابی حساب شما ارسال کند.

6. از دستگاه هایی که دیگر استفاده نمی کنید خارج شوید

اگر دیگر به تلفن یا رایانه قدیمی خود دسترسی ندارید، به تنظیمات اکانت گوگل > امنیت. پیدا کن دستگاه های شما بخش و روی ” ضربه بزنیدتمام دستگاه ها را مدیریت کنید” اکنون دستگاه قدیمی را که دیگر از آن استفاده نمی کنید انتخاب کنید و ضربه بزنید خروج از سیستم.

از دستگاه‌هایی که دیگر استفاده نمی‌کنید از حساب Goggle خود خارج شویداز دستگاه‌هایی که دیگر استفاده نمی‌کنید از حساب Goggle خود خارج شوید

علاوه بر این، می‌توانید به صفحه تأیید صحت ۲ مرحله‌ای بازگردید و دسترسی همه دستگاه‌های مورد اعتماد را حذف کنید.

7. دسترسی به برنامه‌ها و سرویس‌های مجاز قبلی را لغو کنید

ثبت نام در برنامه ها و وب سایت ها با استفاده از Google آسان است. با این حال، اگر دیگر از سرویسی استفاده نمی‌کنید یا به خاطر نمی‌آورید که به آن دسترسی لازم را داده‌اید، به آن بروید تنظیمات اکانت گوگل > امنیت. ضربه زدن مشاهده همه اتصالات زیر اتصالات شما به برنامه‌ها و سرویس‌های شخص ثالث. اکنون، یک سرویس را انتخاب کنید و روی « ضربه بزنیدتمام ارتباطاتی را که با آنها دارید حذف کنید آن سرویس

تمام ارتباطاتی را که با یک برنامه دارید در تنظیمات حساب Google حذف کنیدتمام ارتباطاتی را که با یک برنامه دارید در تنظیمات حساب Google حذف کنید

8. سایر ابزارهای ثبت نام مانند اپل، فیس بوک و غیره را ترجیح دهید.

علاوه بر حذف دوره‌ای سرویس‌های غیرضروری، می‌توانید هنگام ثبت‌نام برای برنامه‌های شخص ثالث، از Google استفاده نکنید. در عوض، می‌توانید از اپل، فیسبوک، یا برخی دیگر از گزینه‌های موجود استفاده کنید.

9. به طور مرتب رمز عبور گوگل خود را تغییر دهید

یکی دیگر از کارهایی که باید انجام دهید این است که رمز عبور حساب Google خود را به طور منظم، مانند هر 3 یا 6 ماه یک بار، به روز کنید. حتی اگر رمز عبور شما در نقض داده ظاهر شده باشد، تغییر مکرر آن رمزهای قبلی را بی فایده می کند.

10. همه جا با حساب اصلی خود وارد سیستم نشوید

تصور کنید برای دانلود یک برنامه یا استفاده از یوتیوب باید در یک آیفون تقلبی یا یک تلویزیون قدیمی تصادفی ثبت نام کنید. در این موارد، بهتر است از حساب اصلی گوگل خود استفاده نکنید.

شاید این مقاله را هم دوست داشته باشید :  نحوه فعال سازی و استفاده از eSIM در اندروید

11. از یک حساب ایمیل ثانویه یا رایتر استفاده کنید

راه دیگری برای محافظت از حساب اصلی Google خود که در سوابق بانکی و سایر خدمات حساس خود ثبت کرده اید، استفاده از آن در کمترین مکان ممکن است. می توانید ایده ایجاد یک حساب دوم یا استفاده از آدرس های ایمیل یکبار مصرف برای ثبت نام در خدمات تصادفی را بررسی کنید.

12. نرم افزار خود را به روز کنید

گوگل توصیه می کند تلفن، رایانه و مرورگرهای وب خود را به روز نگه دارید. این تضمین می‌کند که باگ‌ها و حفره‌های امنیتی برطرف شده‌اند و بر Google یا سایر حساب‌های شما تأثیر منفی نمی‌گذارند.

13. برنامه های ناامن و غیر ضروری و افزونه های مرورگر را حذف کنید

برنامه‌های افزودنی مرورگر و برنامه‌های اندرویدی مبتکر، سایه‌دار یا ناامن می‌توانند به حساب Google شما آسیب جدی وارد کنند. بنابراین، بهتر است برنامه‌ها و افزونه‌هایی را که دیگر استفاده نمی‌کنید یا نصب آنها را به خاطر نمی‌آورید، به‌طور دوره‌ای حذف کنید.

14. قبل از کلیک روی پیوندها در پیام ها، ایمیل ها و صفحات وب فکر کنید

بسیاری از کلاهبرداری‌ها از طریق پیوندهای وب اتفاق می‌افتند که شما را به وب‌سایتی می‌برد که ظاهر سایت رسمی Google یا Google Forms را تقلید می‌کند و از شما می‌خواهد برای سرقت اطلاعات ورود به سیستم وارد شوید. بنابراین، هرگز روی پیوندهایی که از منابع نامعتبر دریافت می کنید کلیک نکنید. همیشه هنگام بازدید از پیوندهای پیامک، ایمیل یا وب سایت های مخدوش دقت لازم را انجام دهید.

15. به دنبال علامت آبی در جیمیل بگردید

هنگامی که ایمیل‌هایی را از یک منبع تأیید شده دریافت می‌کنید، Gmail یک علامت آبی نشان می‌دهد.

به عنوان مثال، ایمیل‌های واقعی از اینستاگرام، دراپ باکس و سایر شرکت‌هایی که از شاخص‌های برند برای شناسایی پیام (BIMI) استفاده می‌کنند، علامت آبی را نشان می‌دهند.

علامت تیک آبی برای سازمان های تأیید شده در Gmailعلامت تیک آبی برای سازمان های تأیید شده در Gmail

با این حال، همیشه اینطور نیست که عدم وجود علامت آبی نشان دهنده تقلبی بودن فرستنده باشد.

16. حساب خود را برای ماه ها و سال ها رها نکنید

در نهایت، بسیاری از ما بیش از یک حساب گوگل داریم. اگر حداقل هر 2 سال یک بار از حساب خود استفاده نکنید، سیاست حساب غیرفعال Google بیان می کند که شرکت ممکن است حساب شما و داده های آن را حذف کند. بنابراین، اکانت گوگل خود را با ارسال ایمیل، تماشای ویدیوی یوتیوب، استفاده از گوگل درایو و غیره فعال نگه دارید.

علاوه بر نکات بالا، اگر گوگل از شما خواسته است، می توانید از بررسی امنیتی دوره ای نیز استفاده کنید.

در یک یادداشت مرتبط:

امتیاز بدهید

لینک کوتاه مقاله : https://5ia.ir/vmIipt
کوتاه کننده لینک
کد QR :
اشتراک گذاری
سروناز مقدم پور

سروناز مقدم پور

سروناز مقدم پور هستم کارشناس مهندسی کامپیوتر و مدیر وبسایت نود و هشت زوم. چندین سال است که در حوزه وب فعالیت می کنم و تخصص های اصلیم طراحی سایت و سئو است بعد از یادگیری علاقه زیادی به آموزش دادن دارم

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *