5 تاثیر دوره کارآموزی بر سازمان ها

زمان مطالعه: 3 دقیقه

 

5 تاثیر دوره کارآموزی بر سازمان ها

معمولا هر زمانی از کارآموزی و کارآموزها صحبت شده، حرف از مزایای گذراندن دوره کارآموزی برای افراد بوده. البته که گذراندن این دوره برای پیدا کردن کار، آموختن تخصص جدید و کسب تجربه خیلی موثر است اما در حال حاضر ما میخوایم از یک زاویه دیگه بهش نگاه کنیم. در واقع هدف ما بررسی تاثیری است که کارآموزها در شرکت ها و سازمان ها میذارن؛ این تاثیرات میتونه مثبت یا منفی باشه. اصلا چرا شرکت ها دوره کارآموزی برگزار میکنن؟ چرا هر سال انقدر برای آموزش دادن هزینه میکنن در حالی که ممکنه این کارآموزها در اون سیستم نمونن؟ چه کارآموزانی در رشد سیستم تاثیر گذارن؟ همه این ها سوالایی هستن که شاید کمتر بهشون فکر کردیم و حالا اینجا میخوایم دربارش صحبت کنیم.

 

هدف شرکت ها از جذب کارآموز

با توجه به اینکه آموزش کارآموز برای یک شرکت دارای هزینه زیادیه، فرایند جذب با نکته سنجی و دقت زیاد و از طریق فراخوان و آگهی کارآموزی انجام میگیره. در واقع کارآموز بودن در یک سیستم ساده نیست و شما باید از یک سری توانایی های پایه که شامل مهارت های نرم و سخت میشه برخوردار باشین.

یافتن نیروی کار مستعد: یکی از مهمترین دلایل جذب کارآموز، پیدا کردن نیروی کار مستعد و تواناست. شرکت ها با فراهم کردن شرایط رشد و آموزش رایگان، افرادی رو که بتونن در فرایند مصاحبه قبول بشن، به عنوان کارآموز استخدام میکنن. در واقع این یه فرصت استثنایی و شانس خوب برای هر دو طرف محسوب میشه. کارآموز در طول این مدت علاوه بر یادگیری مباحث تئوری، این امکان رو داره که به شکل عملی هم کسب تجربه داشته باشه. بعد از همه این فرایندها، عملکرد کارآموز مورد ارزیابی قرار میگیره و در صورتی که همکاران و مدیران از کارکرد و نتایج رضایت داشته باشن، فرد به عنوان نیروی کار به استخدام شرکت در میاد.

ورود ایده های نو: هر فرد دیدگاه متفاوتی نسبت به مسائل مختلف و تجربیات منحصر به فرد خودشو داره. وقتی کارآموزها در شرکت حضور پیدا میکنن، ایده های جدید و خلاقیت شون باعث تغییر رویه های موجود میشه.

 

ساختن نیروی مورد نیاز: کارآموزها سابقه کار ندارن، این موضوع هم یک نقطه قوت و هم یک نقطه ضعف برای سازمان محسوب میشه و ما اینجا درباره تاثیر مثبتش صحبت می کنیم. در واقع کارآموزها بدون پس زمینه ذهنی درباره فرهنگ سازمانی و یا حتی اون تخصص مورد نظر هستن که این وضعیت به مدیران کمک میکنه تا کارمندی دقیقا با ویژگی های مورد نظرشون بسازن.

 

 

تاثیرات منفی کارآموزها در سازمان

 

بروز خطا در سیستم کاری: کارآموزها یکی از فاکتورهای اصلی ورود به بازار کارو ندارن، و اون تجربست. در واقع یک کارآموز برای ساختن رزومه کاری خودش این مسیرو انتخاب میکنه و نداشتن تجربه کاری به اندازه کافی مشکلاتی رو به وجود میاره که طبیعتا اگر نیروی حرفه ای بود پیش نمیومد. گاهی ضعف مهارت های نرم در بعضی از کارآموزا باعث میشه تعامل کارمندان به سمت و سوی نادرست بره و روابط سالم بین افراد زیر سوال بره. البته همه این موارد با مدیریت صحیح و نظارت به موقع قابل پیشگیریه.

صرف زمان زیاد برای آموزش: احتمال اینکه یه کارآموز با دانش کافی پیدا کنیم که فقط تجربه نداره خیلی کمه. تقریبا یک نیروی تمام وقت برای آموزش به یک کارآموز اختصاص پیدا میکنه و حدودا چند ماه طول میکشه تا آموزش ها تاثیر خودشو نشون بده و کارآموز به یک نیرو با رده متوسط تبدیل بشه.

 

چرا شرکت ها به جای کارآموز از همون اول نیروی کار حرفه ای استخدام نمیکنن؟ این نیروها تعهد و وفاداری زیادی نسبت به سازمان دارن، با فرهنگ سازمانی اون سیستم آشنا و به فرایندهای کاری سازمان کاملا مسلط هستن.

هرچند جذب یک نیروی حرفه ای برای سازمان دردسر کمتری داره اما همیشه هم از این راهکار نمیشه نتیجه مطلوب گرفت. بزرگترین شرکت ها، مثل سامسونگ و گوگل در حال فرهنگ سازی جذب کارآموز هستن و این یعنی هزاران فرصت برای جویندگان کار و هزاران فرصت برای شرکت های متقاضی. مدیران منابع انسانی از این طریق میتونن نیروی کار خودشونو پرورش بدن و از هزینه های زیاد برای پیدا کردن کارمند متخصص جلوگیری کنن.

 

5/5 - (3 امتیاز)

لینک کوتاه مقاله : https://5ia.ir/NsFArW
کوتاه کننده لینک
کد QR :
اشتراک گذاری
سروناز مقدم پور

سروناز مقدم پور

سروناز مقدم پور هستم کارشناس مهندسی کامپیوتر و مدیر وبسایت نود و هشت زوم. چندین سال است که در حوزه وب فعالیت می کنم و تخصص های اصلیم طراحی سایت و سئو است بعد از یادگیری علاقه زیادی به آموزش دادن دارم

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *